FAZE PROJEKTOV V BOSNI

Tor, 21. 7. 2020 -- samo.javornik

SAMOOKLICANI – FAZE PROJEKTOV V BOSNI…

Kakvo pećenje – takvo rešenje. Spodobi se, da se vsak resen posel zaključi v Bosni. Vključno s krediti za financiranje stranke. V romanu SAMOOKLICANI Avram ob zaključevanju mega projekta prevzema družbe TELKO doživi balkanski roštiljaderski krst….  »Pri Aci v Banja Luki so vagoni hrane vedno prihajali v valovih: najprej »teleća ćorba« za omehčanje želodčkov, pa »uštipci sa goveđim pršutom, petrovačkim kulenom, kajmakom in ovčjim sirom.« Sledila je nadgradnja: »mešano meso, punjena piletina, punjena vešalica, carski ražnjić, pileći kroketi, sarajevski ćevapi, rolovani ćevapi, leskovački čevapi, dimljeno mešano méso, bela vešalica, dimljena vešalica, pljeskavica, punjena pljeskavica, pileći batak, karađorđeva svinjska šnicla, čevapi na kajmaku, mućkalica, prebranac, šopska salata, kupus salata, pećena paprika, urnebes salata, pekarski krumpir, pećena ljuta papričica, odojak, teletina ispod saća, gurmanska pljeskavica, punjeni lungić, đevrek sa kuglicom kajmaka….« In vse to lepo podmazano z mladim kajmakom in »dunjovačo«. Intravenozna smrtna doza holesterola.

»Vsakič iz Bosne pridem dva kilograma težji.«

Avram se je instinktivno prijel za ploski trebuh. »No ja, sile še ravno ni,« se je zahehetal sam pri sebi.«

Projekti v Bosni vedno prihajajo v treh fazah. Na vprašanje »Kje smo s projektom?«, vam bodo v časovnem sosledju odgovorili po naslednjem vrstnem redu:

  1. Uvodni sestanek. Kje smo s projektom? - Nema problema. Lako ćemo.
  2. Po enem letu. Kje smo s projektom? - Samo što nije.
  3. Po treh letih. Kje smo s projektom?  - E, jebi ga.

Če vas zanima, kako delati biznis v Bosni, pokukajte v knjigo SAMOOKLICANI – Krvave sledi HŠP - jevcev..., lahko se naročite tudi na nočitev z zajtrkom na Prokoškem jezeru…. Vprašanje: Lahko unovčimo korona bone? Jasno, v Bosni se da vse unovčiti. Prinesite vse bone do tretjega kolena. Nema problema. Lako ćemo….

Naročilo knjige na povezavi https://www.primus.si/samooklicani/ . Več o avtorju na povezavi…. http://www.samojavornik.si/