BABA VANGA VAM VOŠČI SREČNO 2021

Sre, 23. 12. 2020 -- samo.javornik

Dragi bralci,

Skozi celotno leto 2020 nas je razveseljevalo ogromno vaših pozitivnih komentarjev in misli, ki ste jih delili z nami. Zdaj, ko je legendarno leto zaokroženo, bi se vam rad zahvalil in vam zaželel mirno in predvsem zdravja polno leto 2021.

Za zaključek še nekaj misli….

…Super, pa je za nami! Če bi me lansko leto ob tem času vprašali, kaj bomo počeli naslednje leto tak čas, bi se vam v dobri veri zlagal, da bo bolje. Enostavno, ker slabše pač ne more biti. Danes, ko je pa čisto res za nami, se resno sprašujem, če nisem slučajno, kot kakšna slovenska Baba Vanga, po neki logiki vesolja jaz kriv za tale šmorn, ki smo ga uspeli v letu 2020 dokončno zasmoditi. Človek mora paziti kaj piše, ker se lahko zgodi, da bo to tudi dejansko dobil. Saj veste – podobnost je zgolj slučajna…. Po dobrih šestih mesecih od rojstva knjige »SAMOOKLICANI – krvave sledi HŠPjevcev«, se vse tisto, kar se je v njej še meseca maja bralo kot nerealna satirična groteska, iz današnje perspektive bere kot dnevno poročilo o dogajanju v Sloveniji zapisano na kakšnem copy – paste SLO portalu.

Poglejmo, kaj je ušlo iz frankensteinskega laboratorija pisateljeve domišljije… (vedite -  knjiga je nastajala v letu 2019)….kripy….   

…komentar knjigi na pot (februar 2020)…: »Knjiga ponuja vpogled. Vpogled v stupidnost in pokvarjenost naše elite. Globoka država, dejanski odločevalci…., vse to je  v Sloveniji neverjetno poceni. Dosegljivo za prgišče dinarčkov. Seveda, če si brihten in povezan. Elite primitivnih predatorjev se menjajo na vsakih volitvah«.

…fast forward v mesec april….

»Skupna vrednost vseh pogodb za medicinske maske je bila   95,679 mio EU, vrednost pogodb po normalnih cenah  bi bila  53,942 mio mio EUR, razlika med vrednostjo sklenjenih, še veljavnih pogodb in med stroškom direktne nabave na Kitajskem po tržnih cenah znaša 41,737 milijonov EUR. Če temu dodamo še 29,6 mio preplačila pri dveh neposredno izbranih dobaviteljih, se svinjska vaga  ustavi pri dobrih 71 mio EUR čistega zaslužka tistih, ki so brihtni in povezani…. Hja, ni ravno prgišče dinarčkov… Kaj bi si vi kupili s tem denarjem? Jaz recimo, bi si kupil kakšno televizijsko hišo in dobro bran spletni portal…recimo… Ampak to sem jaz. Kaj je naredil pa Vasko iz SAMOOKLICANIH? Ja valjda, kupil je web portal…. In to s kreditom…

…fast backward v leto 2019….

….»Poslušaj Vasko, v naši banki imamo oddelek za pospeševanje malega podjetništva. Iščemo projekte, ki bi jih financirali. Razmišljal sem, da bi bilo tržno zelo zanimivo, da bi na noge postavili novičarski spletni portal, kjer bi poglobljeno obravnavali družbeno politične teme in poskušali pomagati Slovenijo očistiti privatizacijske, tajkunske in svakojake zalege. Seveda je ključ do uspeha takšnega projekta ključni človek, na katerem vsa zgodba stoji ali pade. Razmišljal sem, da bi ti prevzel in vodil ta projekt. Te zanima?« Vasku je vzelo sapo. Pričakoval je marsikaj, ampak takšne ponudbe pa ne. Molče je razmišljal. »Hmmm, zanimiv projekt. Greha vreden, ampak v računalništvu nisem ravno briljanten, tako da…., kaj pa vem,« je nekoliko skeptično Vasko pogledal Milana. »Ni problema Vasko, računalničarjev imamo kolikor hočeš, naši ti bodo sestavili poslovni načrt in izpolnili prošnjo za kredit. Pomembna je novinarska stroka, vsebina, ne pa računalništvo. »Đabe« ti super truper portal brez vsebine. Si za?« Vasko itak ni imel druge opcije…. »Pa še Žvelca bova lahko nabila na kol, da mu bodo čreva pri gobcu ven pogledala, prekeleta zalega hitlerjungendovska!!« si je sam pri sebi mislil Vasko. »Prav, evo roke!« (SAMOOKLICANI, zapisano v letu 2019).

…Baba Vanga udari znova….

»Z denarjem lahko v Sloveniji kupiš vse, razen sreče. Kot družba smo se v kratkem času tako vdali nepravim vrednotam, da kar boli. Če želiš imeti ubogljive in upogljive državljane, jih moraš najprej razbiti na prafaktorje«…fast forward v mesec oktober 2020…. »Najbolj izrazit primer odločanja o omejitvah brez strokovnih podlag je uvedena policijska ura med 21. in 6. uro, ki je v veljavi od 20. oktobra…..; 5. novembra je strokovna skupina predlagala, da se gibanje omeji na en kilometer od doma, a si je pozneje premislila.« Eto ti prafaktorje brez strokovne podlage… Jap, malo je manjkalo, pa bi lahko pohajkoval samo do polovice Šmarne Gore…to je cca 1 km….

…pa še ena od Baba Vange….

»To bi lahko bil začetek čudovitega prijateljstva,« je včeraj izraelski premier na tiskovni konferenci  pred novinarji laskal slovenskemu predsedniku vlade (Delo, november 2020)….

 »V sobi sta na vinsko rdečih protokolarnih usnjenih foteljih sedela predsednik Vlade Peter Mahun in predsednik Izraelsko Slovenskega gospodarskega foruma, Alon Šamir, ter sproščeno klepetala. Bila sta znanca že vrsto let. … Alon je bil eden izmed častnih gostov večera, ki jih je predsednik sprejel na avdienco. Veseli me, da je Forum tako lepo zaživel in da se je pretok kapitala med državama tako povečal,« je Alona pohvalil predsednik.… Res sem zelo vesel, da smo s Forumom uspeli preseči vso različnost in združiti vse tisto dobro, kar je v nas podobnega in nam zagotavlja dolgoročno svetlo prihodnost. Res sem vesel! Hvala vam za vašo podporo gospod predsednik,« je Alon predsedniku Mahunu odrecitiral hvalospev (SAMOOKLICANI, zapisano v letu 2019).

…..tako je….zagotavljajo nam dolgoročno svetlo prihodnost…..

Veliko sreče v 2021. Jaz bom pa pazil kaj pišem. Obljubim….

Samo