Karma v horoskopu, 2. del

Samooklicani – krvave sledi HšPjevcevV knjigi Samooklicani – krvave sledi HšPjevcev je z lucidno prodornostjo in obilo črnega humorja opisana druga plat medalje velikih samooklicanih duhovnov in finančnih gurujev slovenske družbe. V vrtoglavem ritmu se menjavajo solze, znoj, kri in sperma – pa ne nujno v takšnem vrstnem redu. Licemernost slovenske družbe, duhovnost kot potrošni material, korupcija, zavist, škandali in vpetost v mednarodne kriminalne mreže.

Kdo so slovenski samaritani, ki se z bleščečimi nasmeški izpostavljajo po raznoraznih sprejemih »Happy Shiny People« oz. HšPjevci? Ne, to je zgolj zunanja bleščeča podoba navznoter praznih povprečnežev. Za denar so pripravljeni prodati lastno dušo in po potrebi tudi ubijati.

Roman Samooklicani – krvave sledi HšPjevcev je napeta kriminalka, ki zajema obdobje več kot tridesetih let, v katerih se življenja naših junakov skrivnostno prepletejo v nerazdružljivi gordijski vozel hrepenenj, frustracij, medijskih umorov, želja in interesov.

Naročilnica za knjige

 

 

Intervju o knjigi Samooklicani

Zakaj ste napisali knjigo, s kakšnim namenom?
Knjiga je antipod mojima prvima knjigama Karma v horoskopu 1 in 2., ki govorita o arhetipskih psiholoških vsebinah in duhovnem razvoju posameznika. Knjiga Samooklicani – krvave sledi HŠP – jevcev pa je refleksija finančnemu in duhovnemu predatorstvu, ki se je v zadnjih desetletjih razbohotilo po Sloveniji. Vladajo nam podpovprečni duhovni in finančni plenilci, ki se obnašajo kot tisti bančni ropar, ki se je pred vsakim bančnim ropom namazal z limoninim sokom in bil prepričan, da je neviden. Možakar je bil tako globoko prepričan v genialnost svoje ideje, da je v njo verjel še potem, ko so ga po osmih letih izpustili iz zapora. Naša duhovna in finančna elita je vsepovprek namazana z limoninim sokom, nezmožna realne presoje lastnih sposobnosti. Pa saj jim tudi ni treba. V bistvu jih mi volimo. Kriminalni roman Samooklicani temelji na dolgoletnih življenjskih izkušnjah iz obeh svetov: finančnega in duhovnega. Napisano z ironično distanco, na trenutke zveni groteskno, a je še kako resnično. Večinoma temelječe na resničnih dogodkih. Junaki knjige: Tone, Vasko, Srečko, Azra, Lea…, živijo med nami. Tukaj in zdaj.  Navznoter prazni finančni tajkuni rinejo v duhovnost, da bi zapolnili svoj notranji nič,  duhovni pa rinejo v materializem, da bi se dokopali do svojega BMW-ja, da bi zapolnili svoj finančni nič. Oboji so fake. Knjiga je kompleksna zgodba, v kateri se prepletajo usode naših junakov, ki duhovnost in perverznost današnje družbe zlorabljajo za svoje egoistične finančne interese. Sla po moči in denarju, v preobleki duhovnosti, ne pozna meja. Seksualno -  finančno  - duhovni Molotov koktejl pripelje do skrivnostnih umorov posameznikov, ki stojijo na poti kapitala. Cilj je prevlada nad slovenskim telekomunikacijskim operaterjem, skozi katerega se pretaka virtualna reka pomembnih obveščevalnih informacij. V knjigi so nakazane finančne mahinacije in sheme s katerimi so se (in se še) okoriščali dobro povezani slovenski tajkuni. Na koncu se izkaže, da ima vse na tej rodni Slovenski grudi, svojo ceno. Vse je biznis in roke HŠP - jevcev so do komolcev krvave.  

Komu je knjiga namenjena?
Predvsem je knjiga namenjena zabavi. Ni borka proti velikim zarotam. Hkrati je namenjena vsem, ki jim je mar. Namenjena je tistim, ki sedijo pred TV ekrani in računalniškimi zasloni in verjamejo, da je to, kar slišijo, resnica. Knjiga ponuja vpogled. Vpogled v stupidnost in pokvarjenost naše elite. Globoka država, dejanski odločevalci…., vse to je  v Sloveniji neverjetno poceni. Dosegljivo za prgišče dinarčkov. Seveda, če si brihten in povezan. Elite primitivnih predatorjev se menjajo na vsakih volitvah. Zgodovina jih v skladovnice odlaga na margino družbe. Danes junak – jutri bedak. Pravi mojstri ostajajo. Z vsako menjavo oblasti so bolj bogati, močnejši in notranje bolj prazni. Skratka, knjiga je namenjena vsem, ki jih vsaj majčkeno zanima, kaj se dogaja za Potemkinovo fasado bleščečih nasmehov in gala sprejemov gurujev slovenske finančne in duhovne scene. Ne bodo razočarani.

Kakšno je sporočilo knjige?
Ne bodite naivni.

Naročilo knjig

Naročilo knjige

Čet, 17. 12. 2015 -- david
Oblika zapisa 041xxxyyy ali 015556677, brez presledkov in drugih znakov.
Prosimo, izberite knjigo ali knjige, ki jo ali jih naročate. Če želite naročiti več knjig, kliknite na kvadratek desno od naslova želene knjige.